Woonzorgcampus Oleyck

Nieuws


KLIK HIER VOOR DE FOTO'S VAN DE NIEUWE WOONZORGCAMPUS.


9/5/2018 - Op 25 mei organiseert woonzorgcampus Oleyck zijn eerste opendeurdag. Van 14u tot 19u is iedereen welkom op de campus voor een rondleiding, infostands, volksspelen en eetkraampjes. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in een ingerichte modelflat in Residentie De Beemden. 

21/3/2018 - Woonzorgcentrum Oleyck kreeg enkele hulpmiddelen voor slechtziende bewoners via Zorgba(a)r, een medicotheek uit Houthalen. De visuele hulpmiddelen werden geschonken door personen die ze niet meer konden gebruiken omdat hun zicht verder is afgenomen. Het paramedisch team van WZC Oleyck en de WZC-bewoners die het materiaal testten, reageerden alvast enthousiast op de schenking.
 
20/2/2018 - Net voor de krokusvakantie overhandigden de leerlingen van PISO Tienen een mobiele winkel aan WZC Oleyck. De winkelkar werd gemaakt door de leerlingen van het derde en vierde jaar Houtbewerking op vraag van het animatieteam. Deze winkel zal vooral in de leefruimten van het woonzorgcentrum staan, zodat de bewoners daar kunnen komen winkelen.

29/11/2017 - Het personel en de bezoekers van DVC 't Binnenhof vierden op 29 november de eerste verjaardag van het dagverzorgingscentrum. De bezoekers werden voor deze gelegenheid getrakteerd op een receptie en een feestelijke taart.

23/11/2017 - DVC 't Binnenhof won voor de provincie Vlaams-Brabant de nationale voedingswedstrijd van S-plus. Het dagverzorgingscentrum sleepte deze prijs in de wacht omdat er binnen de werking heel wat moeite gedaan wordt om het eetgebeuren gezelliger te maken en om de senioren er ook zelf actief bij te betrekken.

27/9/2017 - De afgelopen week kregen heel wat mensen een krantje over Woonzorgcampus Oleyck in hun brievenbus. Hierin werd de werking van het dagverzorgingscentrum, de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum uit de doeken gedaan aan de hand van getuigenissen van bewoners en personeel. Een digitale versie van dit krantje kan je hier vinden.
 
27/6/2017 - DVC 't Binnenhof is voortaan ook terug te vinden op facebook. Op deze facebookpagina zullen op regelmatige basis enkele foto's van het dagverzorgingscentrum gepost worden. Zeker de moeite om te volgen!

9/6/2017 - De bezoekers van dagverzorgingscentrum 't Binnenhof kunnen voortaan vervoerd worden met een gloednieuw busje. Dankzij deze rolstoellift kunnen de mensen die moeilijk te been zijn, veilig en comfortabel van en naar de campus gebracht worden.

19/5/2017 - Woonzorgcampus Oleyck wint de Smart City Award 2016! Het totaalconcept overtuigde de vakjury: een energiezuinig project met een huiselijke sfeer dat jong en oud samenbrengt. Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!

21/4/2017 - Woonzorgcampus Oleyck is een van de 50 projecten die meedingt naar een Smart City Award. Behalve de vakjury mag ook het publiek een slim en duurzaam project belonen. Het project dat voor 14 mei de meeste stemmen kan verzamelen, sleept de publieksprijs in de wacht. Draag jij dit project ook een warm hart toe? Stem dan via deze link.

5/4/2017 - Op 24 maart werd de woonzorgcampus officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen. De feestelijke opening luidde de laatste fase in van dit ambitieuze nieuwbouwproject. Door verschillende soorten ouderenvoorzieningen samen te brengen op een intergenerationele campus, krijgen senioren de kans om een actieve rol te spelen in de Landense gemeenschap.

28/2/2017 - Woonzorgcampus Oleyck is een van de 10 genomineerden voor de Belfius Smart City Award in de categorie < 30.000 inwoners! Met deze award worden vernieuwende projecten in de kijker gezet die sterk inzetten op duurzame ontwikkeling en samenwerking. De Europese Investeringsbank was zo onder de de indruk van het concept dat ze de woonzorgcampus in een internationaal promofilmpje opnamen. Dat filmpje kan je hier bekijken. Op 16 mei komen we te weten of Landen in de prijzen valt.

10/2/2017 - De eerste bewoner van de groep van assistentiewoningen is ingetrokken in haar nieuwe flat. Dit betekent dan ook de start van de exploitatie van Residentie De Beemden. Geïnteresseerde huurders kunnen contact opnemen met woonassistent Katrien Landuyt op het nummer 011 88 02 18 of per mail.

14/12/2016 - Eind november opende het eerste dagverzorgingscentrum van Landen officieel de deuren. DVC 't Binnenhof is de ideale oplossing voor senioren die thuis willen blijven wonen, maar overdag nood hebben aan een vorm van ondersteuning. 65-plussers uit Landen en omstreken kunnen er terecht voor verzorging, activiteiten en goed gezelschap. 

16/11/2016 - Eind oktober werd het kunstwerk van Georges Schelstraete officieel ingehuldigd. Het levensgroot beeld vormt samen met de grote waterschaal het pronkstuk van het binnenplein van het woonzorgcentrum. Om de bewoners en de bezoekers in alle rust en veiligheid te laten genieten van deze omgeving, is het plein voortaan verkeersvrij.

21/10/2016 - Op 29 november start het OCMW met de uitbating van dagverzorgingscentrum 't Binnenhof. Daar kunnen thuiswonende 65-plussers uit de regio een of meerdere dagen per week terecht voor dagopvang. Wie gebruik wil maken van deze dienstverlening, kan een dag gratis 'proefdraaien'. Foto's van de accomodatie van het DVC kan je vinden via de link bovenaan deze pagina.

18/8/2016 - Na het bouwverlof startte de afbraak van het oude woonzorgcentrum. Eerst werd het gebouw gestript en enkele materialen gescheiden, vervolgens werden de containers die fungeerden als extra woonruimten weggehaald. Vandaag begint het grove werk. De hele afbraakfase neemt ongeveer 6 weken in beslag en zal rond half september afgerond worden. Nadien kunnen de omgevingswerken starten. 

27/7/2016 - Voordat het oude woonzorgcentrum afgebroken wordt, gebruikt het plaatselijke brandweerkorps het pand als oefenlocatie om hun technieken bij het bestrijden van brand in hogere gebouwen te perfectioneren. De eerste 2 oefensessies vonden plaats op 15 en 16 juli. Ook op 29 en 30 juli zal de brandweer oefenen in het oude WZC Oleyck.

29/6/2016 - Op 28 juni was het zover: de grote verhuis naar het nieuwe woonzorgcentrum. Vanaf juli kunnen er geleidelijk extra bewoners opgenomen worden in WZC Oleyck.

24/6/2016 - Het WZC-personeel testte de nieuwe accomodatie, een weekje voor de verhuis van de rusthuisbewoners, uit tijdens een sleep-in. Als eersten overnachtten zij in de nieuwbouw.

2/6/2016 - Op 31 mei konden de huidige WZC-bewoners en hun familie een eerste bezoekje brengen aan de nieuwbouw. Tijdens dit bezoek kregen ze de mogelijkheid om hun voorkeurkamer op te geven.

6/5/2016 - Het prijsdossier dat ingediend werdvoor het nieuwe woonzorgcentrum en het centrum voor kortverblijf werden goedgekeurd door het Agentschap voor Zorg & Gezondheid. Voor het nieuwe woonzorgcentrum zullen volgende dagprijzen genhanteerd worden:
- kamer woonzorgcentrum, inwoner van Landen: 52,50 euro (korting koppels: 15%)
- kamer woonzorgcentrum, niet-inwoner van Landen: 55,50 euro
- kamer kortverblijf, inwoner van Landen: 55,50 euro
- kamer kortverblijf, niet-inwoner van Landen: 57,50 euro

6/4/2016
- De eerste deelname van woonzorgcampus Oleyck was een groot succes. Heel wat geïnteresseerden brachten een bezoekje aan de werf van de nieuwe ouderenvoorzieningen. Landenaar Staf Sterkendries volgde de rondleiding op de nieuwe woonzorgcampus met zijn camera. Het resultaat kan je hier bekijken.

16/2/2016 -
In het kader van Dag van de Zorg opent woonzorgcampus Oleyck op zondag 20 maart voor de eerste keer de deuren voor het grote publiek. Iedereen die de nieuwe infrastructuur wil bezoeken of kennis wil maken met de werking, kan die dag tussen 10u en 17u een bezoekje brengen aan de werf (Oscar Huysecomlaan 2 - 3400 Landen). Het programma voor Dag van de Zorg kan je hier vinden. 

18/1/2016 -
Omwille van de grote interesse voor de infosessie over de assistentiewoningen, wordt er een extra infosessie ingelast op donderdag 4 februariom 19u in het Sociaal Huis. Inschrijven kan tot 28 januari via info@ocmw.landen.be of telefonisch op het nummer 011/69 05 00. 

8/1/2016 -
Op donderdag 28 januariom19u in het Sociaal Huis vindt er een infosessie plaats over de assistentiewoningen. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze avond meer info krijgen over de obligaties met woonrecht voor Residentie De Beemden. Inschrijven kan tot 20 januari via info@ocmw.landen.be of telefonisch op het nummer 011/69 05 00.

4/12/2015 -
De omgevingswerken op de nieuwe campus zijn gestart. Er zullen klinkers, groenperken en waterpartijen aangelegd worden rond het woonzorgcentrum en op het binnenplein.

27/8/2015 -
Na het bouwverlof werden de werkzaamheden op de campus weer opgestart. De bouw verloopt nog steeds volgens planning. De gevelsteen is een heel eind opgeschoten, de grote gemeenschappelijke balkons op het eerste en tweede verdiep in het woonzorgcentrum zijn gegoten en er wordt vollop gewerkt aan de elektriciteit en het sanitair. Foto's van de werkzaamheden zijn te bekijken via de link onderaan deze pagina.     

30/4/2015 -
Dankzij de duurzame maatregelen die in het ontwerp van de woonzorgcampus geïntegreerd werden, is OCMW Landen een van de eerste besturen die kan genieten van het fiancieringsprogramma "Smart Cities & Sustainable Development". Dit cofinancieringsprogramma van Belfius Bank en de Europese Investeringsbank laat innovatieve en duurzame projecten toe om de leningskosten tot een minimum te beperken. Dankzij de voordelige kredietmarge en de daling van de marktrentevoeten zou dit het OCMW een besparing van ongeveer 900.000 euro kunnen opleveren over een periode van 10 jaar.

26/11/2014 - Op 25 november werd de symbolische eerste steen van woonzorgcampus Oleyck onthuld in aanwezigheid van OCMW-voorzitter Jean Vanrijkel en burgemeester Gino Debroux. Hiermee staat het OCMW weer een stap dichter bij de realisatie van dit ambitieuze nieuwbouwproject.  

1/10/2014 - Nu de werken zijn gestart, komen er weer heel wat vragen over dit project. Daarom organiseert Wijkwerking Landen 2 infosessies over de nieuwbouw: op 17 oktober in het Pastorijzaaltje in Attenhoven en op 20 oktober in het Sociaal Huis van Landen. Deze infosessies starten om 13u30. Inschrijven kan telefonisch via 011/69 05 21 of via een mailtje naar dorien.peetersille@ocmw.landen.be.   

17/07/2014 - Begin augustus starten de voorbereidende werken voor de bouw van de nieuwe woonzorgcampus.  

05/06/2014 –
Op 16 juni zal er een infosessie plaatsvinden over de assistentiewoningen en de mogelijkheid tot aankoop van een obligatie met woonrecht. De infoavond gaat door om 19u in het Sociaal Huis van Landen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Woonzorgcampus

In 2006 werden de huidige en toekomstige noden aan zorg in ruime zin in Landen uitgebreid onderzocht en in een zorgstrategisch plan gegoten. De analyse van de zorgbehoefte hield enerzijds rekening met het volume, de kwaliteit en de toegankelijkheid van het bestaande zorg- en dienstaanbod. Anderzijds werd ook rekening gehouden met het verwachtingspatroon van de toekomstige gebruiker, de demografische evolutie en de sociaaleconomische kenmerken van de regio.
 
Uit die omgevingsanalyse bleek dat er in Landen nood was aan een uitgebreid zorgaanbod en aan nieuwe ouderenvoorzieningen. Bovendien was het huidige woonzorgcentrum aan de Oscar Huysecomlaan aan vervanging toe. Daarom besloot het OCMW om de nodige voorzieningen te bouwen en alles te verenigen op een zorgcampus. Zo kan makkelijker ingespeeld worden op een wijzigende zorgvraag van de oudere, zonder dat die terug de vertrouwde omgeving moet verlaten.
 
Samen met het Leuvense architectenbureau AR-TE werd een ontwerp uitgewerkt waarbij gestreefd werd naar maximale woonkwaliteit in een aantrekkelijke, huiselijke omgeving. Naast de 40 assistentiewoningen, bestaat de campus uit een gloednieuw woonzorgcentrum met 92 bedden en een dagverzorgingscentrum met 15 plaatsen. De campus werd gebouwd aan de Oscar Huysecomlaan en ligt in een groene omgeving met ondermeer een wandeltuin en een petanquebaan.

Inplantingsplan woonzorgcampus

Contactpersoon: Ellen Geerts, directeur woonzorgcampus, Tel: 011 88 02 10

Woonzorgcentrum

©AR-TE

In juni 2016 ruimde het oude woonzorgcentrum met een capaciteit voor 50 personen plaats voor een gloednieuw gebouw met 92 bedden, verspreid over 2 verdiepingen. 86 plaatsen worden ingevuld als rusthuisbedden, de overige 6 bedden zijn bestemd voor kortverblijf. Op het gelijkvloers ligt o.a. de grote polyvalente ruimte met cafetaria en een kapsalon voor de bewoners.
 
Bij de opmaak van de plannen heeft de architect aandacht geschonken aan twee kernbegrippen: ’comfort‘ en ’huiselijkheid‘. Voor de vorm van het nieuwe woonzorgcentrum liet de architect zich inspireren door de talrijke vierkantshoeves die in de omgeving van Landen liggen. Het gebouw is als het ware ’geplooid‘ rond een binnenplein. De leefruimten op de afdelingen zijn ingericht voor kleinere groepen (circa 15 personen). Activiteiten ondernemen in een kleinere groep, zoals samen eten, bevordert namelijk het sociaal contact van de bewoners en het gevoel van huiselijkheid.

Contactpersoon: Ellen Geerts, directeur woonzorgcampus, Tel: 011 88 02 10
                        Elisabeth Dusart, maatschappelijk werker, Tel: 011 88 02 06

Dagprijzen woonzorgcentrum (sinds 1/7/2017):
- inwoner van Landen: 54,27 euro (korting koppels: 15%)
- niet-inwoner van Landen: 57,38 euro

Dagprijzen kortverblijf (sinds 1/7/2017):
- inwoner van Landen: 57,38 euro
- niet-inwoner van Landen: 59,44 euro

Dagverzorgingscentrum

Hoewel er steeds meer vraag is naar opvangplaatsen zonder overnachting, had Landen nog geen eigen dagverzorgingscentrum (DVC). Daarom werd ervoor gekozen om in het nieuwbouwproject ook een aparte vleugel met 15 plaatsen te voorzien voor dagopvang. Sinds november 2016 kunnen thuiswonende 65-plussers hier een of meerdere dagen per week terecht voor verzorging, sociaal contact met leeftijdsgenoten of andere ondersteuning. DVC 't Binnenhof staat open voor alle ouderen van de regio: zowel valide ouderen, als zorgbehoevende 65-plussers en ouderen met dementie.

Wie naar het dagverzorgingscentrum komt, kan ook gebruik maken van de gemeenschappelijke diensten van de campus zoals het kapsalon, de pedicure en de cafetaria. Toch heeft DVC 't Binnenhof een aparte werking en organisatie.

Het personeel in het dagverzorgingscentrum kan de bezoeker helpen bij het wassen, de verzorging en verpleging. 's Middags krijgen de bezoekers een warme maaltijd. Verder organiseert het centrum activatie-, revalidatie- en ontspanningsactiviteiten waardoor het sociaal contact bevorderd wordt. De opvang wordt afgestemd op de individuele behoeften en interesses. Het dagverzorgingscentrum beschikt over een aangepast busje voor rolstoelvervoer.

Contactpersoon: Brenda Ladangh, DVC-verantwoordelijke, Tel: 011 88 02 13

Dagprijzen:
- inwoner van Landen: 22 euro
- niet-inwoner van Landen: 23 euro

Brochure DVC 't Binnenhof

Volg DVC 't Binnenhof ook op facebook.

Assistentiewoningen

© AR-TE

Residentie De Beemden opende in februari 2017 de deuren. Deze groep van aaistsntiewoningen bestaat uit 40 flats, verdeeld over 2 gebouwen en maakt deel uit van woonzorgcampus Oleyck.
Het doel van een assistentiewoning is de bewoner zelfstandig te laten wonen met assistentie en zorg binnen handbereik. In de basisdienstverlening zijn ondermeer inbegrepen: een noodoproepsysteem met 24u op 24 permanentie vanuit het woonzorgcentrum, de organisatie van overbruggingszorg als de bewoner plots zwaar zorgbehoevend wordt, het gebruik van diverse gemeenschappelijke ruimtes en het onderhoud van het omliggende park en van de gebouwen. Verder zijn er nog heel wat optionele diensten zoals het gebruik van het kapsalon en het restaurant op het gelijkvloers van het woonzorgcentrum. Uiteraard kunnen de bewoners ook beroep doen op de maaltijdbedeling aan huis, de klusjesdienst, gezinszorg en een poetshulp van het OCMW. 

Projectvoorstelling assistentiewoningen
 
 
De huur voor een assistentiewoning wordt maandelijks gefactureerd en omvat een vergoeding voor de vaste diensten en de huur van de woning. De dagprijs voor de huur van een assistentiewoning is afhankelijk van de grootte van de flat en varieert tussen 30,44 euro en 34,79 euro. Per extra persoon die in de flat woont, wordt een meerprijs van 5,18 euro per dag gevraagd.

Contactpersoon: Ellen Geerts, directeur woonzorgcampus, Tel: 011 88 02 10 
                         Katrien Landuyt, woonassistent, Tel: 011 88 02 18

FAQ

Hieronder kan je een lijst vinden van enkele veelgestelde vragen en antwoorden, gerangschikt volgens woonvorm. 

  
ASSISTENTIEWONINGEN
  
1. Kan ik mij op een wachtlijst laten zetten voor het huren van een assistentiewoning?
  
Ja, je kan een aanvraag indienen voor het huren van een assistentiewoning via oleyck@ocmw.landen.be. Je zal gecontacteerd worden door de woonassistent of de maatschappelijk werker. Wanneer je aanvraag is onderzocht, kan je terecht komen op de wachtlijst.

  

2. Stel dat alle obligaties verkocht worden, zijn er dan nog woningen beschikbaar voor minder kapitaalkrachtige mensen?

Ja, het OCMW behoudt een aantal woningen die niet in aanmerking komen voor een obligatie met woonrecht. Bovendien worden een aantal woningen ter beschikking gesteld door obligatiehouders die hun woonrecht niet onmiddellijk uitoefenen. Deze worden door het OCMW verhuurd.3. Wat zijn de basisdiensten die aangeboden worden en wat kost mij dit?

‒ de activiteiten van de woonassistent
‒ het gebruik van het oproepsysteem
‒ 24u/24u garantie op crisiszorg
‒ organisatie van overbruggingszorg
‒ de reële kosten van de organisatie van crisiszorg als het om een noodoproep gaat
‒ het gebruik en onderhoud van de privéparking
‒ het gebruik en onderhoud van de ontmoetings- en gemeenschappelijke ruimten
‒ het gebruik en onderhoud van de gemeenschappelijke tuin rond de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum
- het onderhoud van de privé-tuintjes van de flats op het gelijkvloers
‒ de elektriciteit en verwarming van de gemeenschappelijke delen
‒ het onderhoud van de lift
‒ de pre-installatie voor tv- en radiodistributie, en voor telefonie en internet
‒ het opslaan en verwijderen van huisvuil
‒ brandverzekering voor het gebouw met afstand van verhaal tegenover de bewoner
‒ de hulp of het advies van de maatschappelijk werker
‒ deelname aan bepaalde activiteiten/festiviteiten in de polyvalente ruimte van het woonzorgcentrum

Prijs voor de zorg- en dienstverlening per december 2016: 15,56 euro/dag.4. Welke facultatieve diensten worden aangeboden en wat kost mij dit?

‒ maaltijden
‒ kapper
‒ pedicure aan huis
‒ wassalon
‒ …

De prijzen zijn afhankelijk van uw gemaakte keuze.5. Vanaf welke leeftijd mag ik wonen in een assistentiewoning?

In principe vanaf 65 jaar. Uitzonderingen zijn mogelijk. Vb. ouders met volwassen zoon of dochter met een beperking, oudere vrouw met een jongere echtgenoot/partner. Deze uitzonderingen moeten goedgekeurd worden door het OCMW.6. Mijn man is niet meer zelfredzaam, kunnen wij als koppel in een assistentiewoning komen wonen?

Dat kan wanneer 1 van de bewoners zelfredzaam is. De maatschappelijk werker zal in overleg met de woonassistent, de huisarts en het verpleegkundig team bekijken of de opname in een assistentiewoning haalbaar is.7. Zal er dagdagelijks een aanspreekbaar iemand zijn in het gebouw?

De woonassistent is minstens 1 maal per week aanwezig en is tijdens de kantooruren telefonisch bereikbaar. De woonassistent begeleidt de bewoners met praktische, psychosociale en administratieve ondersteuning. Zij bouwt voor hen een aangename en comfortabele leefsituatie uit en zorgt ervoor dat zij kunnen deelnemen aan activiteiten die de sociale netwerkvorming bevorderen.

Daarnaast kan je met jouw vragen over zorgverstrekking en sociale aangelegenheden ook terecht bij de maatschappelijk werker van de woonzorgcampus.

In geval van nood kan je een oproep doen via het oproepsysteem. Jouw oproep wordt door een spreek-luisterverbinding beantwoord en als er effectief crisiszorg geboden moet worden, zal dit gratis georganiseerd worden.8. Als bewoner van een assistentiewoning wil ik zoveel mogelijk vrij en zelfstandig blijven, hoe garanderen jullie dit?

Wij oefenen op geen enkel ogenblik controle uit op jouw doen en laten. Wij vragen wel in functie van de veiligheid van het gebouw dat je rekening houdt met de afspraken in de interne afsprakennota.9. Mag ik een huisdier meebrengen?

Kleine huisdieren zijn toegestaan, op voorwaarde dat zij geen hinder veroorzaken aan de medebewoners.10. Mag mijn kind of kleinkind blijven slapen in de assistentiewoning?

Je bent volledig vrij in het ontvangen van bezoek.11. Kan ik worden buitengezet uit mijn assistentiewoning?

Je kan niet zondermeer worden buitengezet uit een assistentiewoning. Wanneer je echter om redenen van zorgbehoevendheid en op advies van de behandelende geneesheer dient te verhuizen naar een meer passende instelling, zal de maatschappelijk werker een oplossing zoeken. Tot die tijd kan je verder verblijven in de assistentiewoning.

De overeenkomst voor het genotsrecht van de assistentiewoning en voor de zorg- en dienstverlening kan beëindigd worden in volgende gevallen zoals omschreven in die overeenkomst:
- zwaar storende gedragingen
- overmacht
- zware fout op vlak van verbintenis tot betaling van de kosten en tot onderhoud van de woning
- lichamelijke of geestelijke toestand noodzaakt verhuis naar meer passende zorgvoorziening

Je kan als huurder wel intern verhuisd worden naar een gelijkwaardige assistentiewoning indien dit nodig is omdat een obligatiehouder zijn woonrecht opeist. De kans is klein dat dit zal gebeuren aangezien de obligatiehouders enkel een type van assistentiewoning kunnen kiezen en geen welbepaalde assistentiewoning.12. Kan het OCMW de prijzen zomaar verhogen?

Prijsverhogingen, andere dan indexatie, moeten worden voorgelegd aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. Bovendien moet dit op een gemotiveerde basis gebeuren. Alle prijsverhogingen dienen 30 dagen voor het ingaan ervan ter kennis gebracht te worden van de bewoners.13. Is er een korting op de dagprijs bij lange afwezigheid?

Neen14. Hoeveel bedraagt de dagprijs van een assistentiewoning?

Dit is afhankelijk van de formule die je gekozen hebt:
- indien je een obligatiehouder bent, betaal je enkel de dienstverlening (dagprijs basisdienstverlening: 15,56* euro)
- indien je een huurder bent, betaal je de huur en de dienstverlening (afhankelijk van het type flat en al dan niet extra berging in de kelder, varieert de dagprijs tussen 30,44* euro en 34,79* euro) 

Voor een extra persoon in dezelfde flat, dient een supplement van 5,18* euro per dag betaald te worden.

* prijzen per december 201615. Moet het supplement voor een tweede bewoner enkel betaald worden in geval van huur?

Neen, het supplement voor de tweede bewoner slaat op de zorg- en dienstverlening en dient sowieso betaald te worden ongeacht het statuut van huurder of obligatiehouder.16. Welke nutsvoorzieningen dien ik als bewoner van een assistentiewoning nog zelf te betalen?

Persoonlijk verbruik van water, gas, elektriciteit, telefonie, televisie en internet.17. Kan ik zelf de inrichting kiezen van mijn assistentiewoning? Dien ik zelf te schilderen en te behangen?

Ja, je kan jouw woning zelf inrichten.

Volgende afwerking werd reeds voorzien:
- living, keuken, slaapkamer: grondlaag
- badkamer: waterdichte verf
- gangdeur: HPL
- binnendeuren: schilderdeuren in grondlaag18. Wat is er voorzien in de keuken en de badkamer van de assistentiewoningen?

Vast meubilair keuken:
- kolomkast met koelkast + vriesvak en combi-oven
- keramische kookplaat 4-pits
- spoeltafel 1 + ½ bak
- telescopische dampkap
- inbouw afvalemmer 2 x 10L + 1 x 20L
- bergplaats of bergkast
- aansluiting voor vaatwasser

Vast meubilair badkamer:
- lavabomeubel: uittrekelement met stalen manden (4 in bovenste deel, 3 in onderste deel)
- WC en rolstoeltoegankelijke douche
- in 24 flats: extra kast met verstelbare leggers en bovenkast19. Van welke gemeenschappelijke delen kunnen de bewoners van de assistentiewoningen gebruik maken?

Op de gelijkvloerse verdieping van ieder gebouw is er een gezellige ontmoetingsruimte voorzien waar je als bewoner vrij gebruik van kan maken. Op de verdieping van ieder gebouw is een groot gemeenschappelijk terras voorzien.
De tuin is aangelegd met wandelpaden, rustbanken en een petanquebaan.
Je kan ook gebruik maken van bepaalde faciliteiten in het woonzorgcentrum, zoals het restaurant, de cafetaria, de kapper en het wassalon.20. Ik heb een auto. Is er parkeerruimte voorzien? Wat is de huurprijs? Is er voldoende parking voor bewoners, bezoekers en personeel?

Er is een aanpalende parking voor de bewoners van de assistentiewoningen voor de gebouwen (zie inplantingsplan op de link op deze website). Parkeren is gratis.
WOONZORGCENTRUM

1. Kan ik mij al op een wachtlijst laten zetten voor het woonzorgcentrum, ook al wens ik niet meteen te verhuizen?

 
Ja. Je kan je al laten inschrijven op de aanvraaglijst, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. De maatschappelijk werker van de woonzorgcampus kan je hierover meer informatie geven.2. Wat zijn de dagprijzen?

Voor het woonzorgcentrum zijn volgende dagprijzen van toepassing:      
- inwoner van Landen: 54,27 euro (korting voor koppels: 15%)                                                                                                          
- niet-inwoner van Landen: 57,38 euro

Voor het centrum voor kortverblijf zijn volgende dagprijzen van toepassing:
- inwoner van Landen: 55,50 euro                                        
- niet-inwoner van Landen: 59,44 euro

In geval van ziekenhuisopname wordt er korting van 20% op de dagprijs toegekend.
DAGVERZORGINGSCENTRUM

1. Moet ik zorgbehoevend zijn om in het dagverzorgingscentrum te verblijven?

Je hoeft niet zorgbehoevend te zijn om naar DVC 't Binnenhof te komen. Ook ouderen zonder een specifieke zorgvraag zijn welkom, bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan sociaal contact met leeftijdsgenoten.
Zorgbehoevende ouderen kunnen uiteraard ook bij ons terecht. Dit kunnen mensen zijn met een fysieke beperking, maar ook mensen met geheugenproblemen of dementie.2. Kan iemand die jonger is dan 65 jaar ook opgenomen worden in het dagverzorgingscentrum?

In principe is het dagverzorgingscentrum bedoeld voor ouderen. In bepaalde gevallen kan echter wel van deze leeftijdsgrens afgeweken worden. Voor een specifieke vraag neem je best contact op het de verantwoordelijke van het DVC.3. Worden enkel inwoners van Landen toegelaten?

Nee. Ook ouderen die niet in Landen wonen zijn welkom.4. Moet ik een minimum aantal keren per week komen om toegelaten te worden tot het DVC?

Nee. Je bepaalt zelf hoeveel dagen per week je komt in overleg met de DVC-verantwoordelijke. Bij de intake wordt afgesproken hoe vaak en welke dag(en) je zal komen. Deze afspraken kunnen steeds herzien worden als dit nodig blijkt.5. Kan ik als bewoner van een assistentiewoning ook terecht in DVC 't Binnenhof?

Ja. Ook de bewoners van Residentie De Beemden zijn van harte welkom in het dagverzorgingscentrum.6. Maakt het dagverzorgingscentrum onderdeel uit van het woonzorgcentrum?

Nee. Het dagverzorgingscentrum bevindt zich op woonzorgcampus Oleyck, maar bevindt zich in een aparte vleugel (aan de straatkant) met een aparte ingang. Het dagverzorgingscentrum is dus volledig afgescheiden van het woonzorgcentrum en heeft een eigen werking met een eigen personeelsteam.
Je verblijft in principe de hele dag in het DVC. Je mag natuurlijk wel een bezoekje brengen aan een familielid of kennis die in het woonzorgcentrum verblijft.7. Kan ik als klant van het DVC ook gebruik maken van de faciliteiten van de woonzorgcampus?

Ja. Je kan gebruik maken van volgende gemeenschappelijke diensten en faciliteiten van de woonzorgcampus: het kapsalon, de cafetaria, het wassalon, de pedicure en de tuin. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend. Je kan zelf een afspraak maken met de kapster of de pedicure, of je kan dit vragen aan de verantwoordelijke van het dagverzorgingscentrum.8. Mag ik bezoek ontvangen in het DVC?

Ja. Bezoek van familie of vrienden tijdens de openingsuren is altijd welkom in ons dagverzorgingscentrum. Ook huisartsen kunnen ontvangen worden in het DVC. Je bent uiteraard vrij in jouw keuze van huisarts.9. Welke activiteiten worden aangeboden in het dagverzorgingscentrum?

In DVC 't Binnenhof worden dagelijks verschillende activiteiten aangeboden. De activiteiten zijn gevarieerd en aangepast aan de voorkeuren en mogelijkheden van onze bezoekers. Een greep uit ons activiteitenaanbod: koken en bakken, huishoudelijke activiteiten, beweging, relaxatie, spel, actualiteit, zang en dans, vertel- en babbeluurtje, bloemschikken, crea, wandelen,...
Naast de activiteiten in het dagverzorgingscentrum, gaan er soms ook feestjes door in de cafetaria en worden regelmatig uitstappen georganiseerd.
Deelname aan de activiteiten wordt aangemoedigd, maar is vrijblijvend.10. Hoeveel bedraagt de dagprijs?

De dagprijs voor inwoners van Landen bedraagt 22 euro. Niet-inwoners van Landen betalen 23 euro. In deze prijs zijn o.a. de verzorging, de activiteiten, 2 koffiemomenten, een middagmaal, een vieruurtje en incontinentiemateriaal inbegrepen.
Het middagmaal wordt vers bereid in de centrale keuken van de campus. De soep koken we zelf in het dagverzrogingscentrum. Er wordt ook een dessert voorzien.
De meeste mutualiteiten bieden een tussenkomst in de dagprijs. Verdere info is verkrijgbaar bij jouw mutualiteit of bij de DVC-verantwoordelijke. 11. Kan ik ook 's morgens en 's avonds iets eten in het DVC?

Ja. Buiten de maaltijden die inbegrepen zijn in de dagprijs, is het ook mogelijk om tegen een kleine meerprijs een ontbijt en/of avondmaal te eten in het dagverzorgingscentrum. Je kan deze maaltijd in het DVC opeten of je kan ze mee naar huis nemen.
Een ontbijt kost 1,5 euro en bestaat uit 3 boterhammen met beleg naar keuze, yoghurt of fruit.
Een avondmaal kost 2,5 euro en bestaat uit 4 boterhammen met beleg naar keuze en een dessert.12. Hoe geraak ik ter plaatse?

DVC 't Binnenhof beschikt over een eigen vervoerdienst om klanten van en naar het dagverzorgingscentrum te brengen. Dit vervoer is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Inwoners van Landen betalen 2 euro/rit. Niet-inwoners van Landen betalen 2,5 euro/rit. Voor mensen die niet op het grondgebied van Landen wonen, kan het vervoer enkel gegarandeerd worden als dit mogelijk is in combinatie met het vervoer van de andere bezoekers en binnen de voorziene tijdspanne.
Je mag uiteraard ook zelfstandig naar het DVC komen of je laten brengen door familie of vrienden. Er is een bushalte aan de Oscar Huysecomlaan.
De verantwoordelijke van het dagverzorgingscentrum bekijkt samen met jou de mogelijkheden en houdt zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke wensen.

Vacatures

Voor de nieuwe woonzorgcampus zijn er extra aanwervingen. De vacante functies kan je hier vinden. Ben je geïnteresseerd in een job in de zorgsector? Hou deze rubriek dan zeker in de gaten!

We zijn momenteel op zoek naar volgende zorgfuncties:
- verpleegkundigen woonzorgcentrum (deeltijds/voltijds)
Meer informatie over deze vacante functies kan je hier vinden.

Spontane sollicitaties mogen steeds gestuurd worden naar de Personeelsdienst.


Contact

Woonzorgcampus Oleyck
O. Huysecomlaan 2
3400 Landen

Voor meer informatie over woonzorgcampus Oleyck kan je contact opnemen met het onthaal op het nummer 011 88 02 10.

Stadhuis - Stationsstraat 29 - 3400 Landen - T 011 88 03 00 - F 011 88 64 35 -